Harjoittelu

Peruslähtökohtanamme on itsensä kehittäminen ja jokainen harjoittelee omien kykyjensä mukaisesti. Toimintamme soveltuu parhaiten yli 16-vuotiaille. Tätä nuorempien mahdollisuudesta osallistua päätämme tapauskohtaisesti. Kaikilta alle 18-vuotiailta vaaditaan huoltajan allekirjoitus.

Järjestämme kahdet ohjatut harjoitukset viikossa ja tämän lisäksi innokkaimmat jäsenet kokoontuvat harjoittelemaan muinakin ajankohtina. Laji tarjoaa halukkaille myös mahdollisuuden testata osaamistaan kilpailuissa.

 

Tavanomainen ohjattu harjoituskerta alkaa alkulämmittelyllä. Teemme erilaisia kuntoharjoituksia, sillä miekkailija hyötyy hyvästä fyysisestä kunnosta. Moni aiemmin liikuntaa karttanut on löytänyt historiallisesta miekkailusta liikunnan ilon. Teemme erilaisia perusharjoituksia, kuten jalkatyöharjoituksia, ja tietysti aseharjoituksia sekä yksin että parin kanssa. Painimme silloin tällöin.

 

Käytämme sekä synteettisiä että teräksisiä harjoitusmiekkoja. Joissakin tapauksissa käytämme myös puisia miekkoja (esim. singlestick). Suojavarusteiden osalta alkuun pääsee miekkailumaskilla. Alkuun päästyään on suositeltavaa hankkia muitakin suojavarusteita, sillä ne mahdollistavat vapauksien lisäämisen harjoitteluun. Harjoitusohjelmaamme kuuluu säännöllinen vapaamiekkailu.

 

Historiallinen miekkailu on turvallinen harrastus. Mustelmia ja pieniä naarmuja suuremmat vammat ovat erittäin harvinaisia. Turvallisuuden takaa sen huomioon ottava harjoittelukulttuuri sekä asianmukaiset harjoitteluvälineet.

Aloittaminen

Harjoituksiin voi tulla mukaan milloin vain ja ensimmäinen harjoituskerta on ilmainen. Toinen hyvä tapa aloittaa on osallistua aloittelijoille suunnatulle peruskurssille. Peruskursseja järjestetään joka vuosi. Ensimmäistä kertaa harjoituksiin tuleva tarvitsee mukaansa vain sisä- tai ulkoliikuntavarusteet.

Jos haluat tulla kokeilemaan, niin ota yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lhms.fi. Ilmoitukset tulevista tapahtumista löydät uutiset-sivulta tai Facebookista.