Harjoittelu

Peruslähtökohtanamme on itsensä kehittäminen ja jokainen harjoittelee omien kykyjensä mukaisesti. Laji tarjoaa halukkaille myös mahdollisuuden testata osaamistaan kilpailuissa. Harjoituksiin osallistumisen ikäraja on 16 vuotta.

Tavanomainen harjoituskerta alkaa alkulämmittelyllä, johon sisältyy usein myös kuntoharjoituksia. Tämän jälkeen harjoitukset jatkuvat erilaisilla perusharjoituksilla, kuten jalkatyöharjoituksilla, ja niitä seuraa aseharjoitukset, joita tehdään sekä yksin että parin kanssa. Harjoittelemme myös aseettomia tekniikoita.

Harjoitteluun kuuluu säännöllinen vapaamiekkailu. Vapaamiekkailuun voi osallistua, kun on hankkinut kaikki siihen tarvittavat varusteet.

Historiallinen miekkailu on turvallinen harrastus. Mustelmia suuremmat vammat ovat harvinaisia. Turvallisuuden takaa sen huomioon ottava harjoittelukulttuuri sekä asianmukaiset harjoitusvälineet. Jokainen voi myös itse päättää, kuinka kovaa tai tavoitteellisesti haluaa harjoitella.

Järjestämme tavallisesti kahdet ohjatut harjoitukset viikossa. Tämän lisäksi innokkaimmat jäsenemme kokoontuvat harjoittelemaan muinakin ajankohtina.

Välineet

Käytämme sekä synteettisiä että teräksisiä harjoitusmiekkoja. Pitkämiekan osalta monipuolisin harjoitusmiekka on feder-tyyppinen miekka, joka soveltuu sekä pariharjoituksiin että vapaamiekkailuun. Tavallista tylppää teräsmiekkaa voi käyttää pariharjoitteluun, mutta ei vapaamiekkailuun. Järjestämme myös leikkausharjoituksia, jotka tehdään terävällä miekalla.

Suojavarusteiden osalta alkuun pääsee miekkailumaskilla. Tämän jälkeen on suositeltavaa hankkia lisää suojavarusteita, sillä ne mahdollistavat monipuolisemman harjoittelun. Muita suojavarusteita ovat esimerkiksi miekkailutakki, hanskat, kaulasuoja, kyynär- ja polvisuojat, alasuoja ja säärisuojat.

Varusteita voi ostaa Suomesta sekä tilata ulkomailta. Koko setti sisältäen miekan ja täyden suojavarustuksen maksaa uutena reilu 1000 euroa. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse hankkia saman tien, vaan varusteita voi ostaa osan kerrallaan. Seuralla on lainamiekkoja- ja maskeja.